Вимірюємо матрац: правила та практичні поради

Матрац за розміром повинен відповідати габаритам ліжка/спального місця, інакше на ньому спати буде незручно. Якщо він більше призначеної для нього ніші, на поверхні утворюватимуться горбики, а якщо менше, він постійно зміщуватиметься. І те, й інше погіршить якість сну та спровокує раннє зношування виробу. Інформацію про технічні характеристики товарів для сну виробники вказують на ярликах, але краще виміряти матрац самостійно.

Все про габарити стандартних матраців

Виробники випускають моделі для дорослих користувачів кількох стандартних розмірів з різною:

Довжиною

Довжина може бути 190 або 200 сантиметрів, що дозволяє підібрати оптимальний варіант для будь-якого типового ліжка.

Ширіної

Ширина залежить від виду виробу, і може бути:

  • 80/90 см - односпальні моделі, що підходять для підлітків та дорослих людей;
  • 120 см - полуторні, забезпечують користувачеві максимальний комфорт під час сну;
  • 140/160/180 см - двоспальні, підходять для відпочинку і однієї людини, і пари.

Висотою

За висотою стандарту немає, а залежить вона від призначення та типу виробу. Так, тонкі матраци на диван (топпери та футони) випускаються висотою 4-9 см, а товщина пружинних моделей може бути до 22 сантиментів.

Вимірюємо матрац правильно!

Щоб самостійно виміряти матрац, потрібно покласти його на рівну поверхню та взяти:

  • дві рейки/лінійки завдовжки від 25 см;
  • рулетку.

Висота вимірюється за допомогою однієї рейки - її необхідно покласти зверху на матрац так, щоб вона виступала за край на 15 сантиметрів, а потім виміряти відстань між нею та поверхнею, на якій лежить виріб.

Важливо! Вимірювати висоту по кантах на виробі не варто, тому що вони знаходяться нижче за верхній шар наповнювача, і при вимірюванні його товщина не враховуватиметься.

Для вимірювання ширини/довжини потрібні дві лінійки (рейки) - їх слід розташувати паралельно торцевим сторонам виробу, притиснувши виступом 10-15 см за край, а потім заміряти відстань між ними.

Важливо! Згортані матраци, що постачаються в рулоні, після розпакування можуть бути меншими, ніж заявлено виробником. Причина - особливості транспортування За дві доби виріб повністю розправиться, відновить обсяг та початкові габарити.

Типовий чи нестандартний?

Широкий асортимент товарів для сну дозволяє підібрати матрац із ідеальними параметрами висоти, ширини, довжини. Але якщо ліжко нестандартне, вага користувача більше 160 кг або зріст перевищує 2 метри, найкращим рішенням буде виріб за індивідуальним замовленням. Такі послуги пропонують багато виробників, даючи можливість покупцям отримати річ потрібного розміру, типу, конструкції.

На matrasluxe.com.ua можна купити ортопедичні матраци всіх типових розмірів за вигідними цінами, оформивши замовлення онлайн з доставкою до дверей. Вивчити характеристики моделей можна у картках товарів, а отримати професійну консультацію щодо вибору матраца – по телефону.