Як правильно вибрати подушку для комфортного сну?

Ортопедична подушка

Вночі організм має відпочивати, тому важливо правильно вибирати подушку. Якщо раніше було лише два види – пухова та пір'яна, то зараз виробники випускають з різними наповнювачами. У зв'язку з цим постає питання – як вибрати подушку для сну правильно.

Звичайна чи ортопедична

Звичайна подушка – це щільна наволочка з наповнювачем. Його об'єм відрізняється, що визначає висоту виробу. Ортопедична подушка може мати анатомічну форму. На ній зручно спати, м'язи шиї відпочивають. Особливо вона корисна тим, хто має проблеми з хребтом або часті головні болі. Випускається вона і стандартної форми та розмірів, але якісний наповнювач дає можливість зручно влаштуватися під час сну.

Серед ортопедичних варіантів виділяється подушка з ефектом пам'яті. Вам не треба її щоразу збивати, намагаючись влаштуватися комфортніше. Подушка з пам'яттю зберігає форму вашої голови, тому спати на ній найкомфортніше.

Види наповнювачів

Для споживача постає питання, який вибрати наповнювач серед такої різноманітності.

Він повинен бути:

  • Гіпоалергенним.
  • Пропускати повітря.
  • Швидко просихати.
  • Створювати зручні умови для сну.

На даний момент виробники випускають десятки видів наповнювачів, але не всі вони корисні. Крім внутрішнього вмісту слід звертати увагу на матеріал верху - він повинен бути щільним і при цьому зшитим із натуральних тканин.

Покупці часто обирають такі види:

  • Синтепонові подушки. Вони недорогі, прості у догляді, однак термін служби у них невеликий. Краще вибрати варіанти з наповнювачем холлофайбер - це сучасний матеріал і при правильній його обробці виходить якісна анатомічна подушка, яка прослужить досить довго.
  • Пухові подушки. Відмінний варіант для тих, хто віддає перевагу натуральним матеріалам. Якщо ви не можете з якихось причин дозволити собі природні наповнювачі, можна використовувати пухові замінники. Такі подушки екологічно чисті, не викликають алергію та приємні для сну.
  • Латексна подушка. Сучасний наповнювач, що має гарні експлуатаційні властивості. Такі подушки м'які, добре регулюють вологість.
  • З ефектом пам'яті. Усередині неї ортопедична піна, яка допомагає створювати комфортні умови для сну.

Наповнювач вибирається залежно від цілей та віку. Ковдри та подушки для дітей повинні бути повітропроникні, гіпоалергенні. Висока подушка не підійде. Дитина росте, тому вироби для сну повинні благотворно впливати на її поставу та сприяти комфортному сну. Купити подушку можна в інтернет-магазині, замовивши із доставкою.

У пошуках якісних та доступних виробів, покупці звертаються до різних варіантів. Щоб мати гарантію, що вироби відповідають усім санітарним та екологічним вимогам, зверніть увагу на подушки від виробника. У цьому випадку ви отримуєте якісні вироби за прийнятною вартістю. Має сенс купувати і подушки оптом, наприклад, якщо у вас велика сім'я чи потрібні спальні приналежності для соціальної установи – готелі, бази відпочинку.

Бажаєте якісного та зручного спального приладдя? Купити подушки для сну можна і в комплекті з ковдрою. В цьому випадку буде зручно не тільки голові та шиї, але й приємно всьому тілу загалом. Сон із правильно обраним наповнювачем – якісний, спокійний, за рахунок цього людина з ранку прокидається свіжим та відпочившим.