Як прати чохол від матраца?

Матраци від MatraLuxe славляться не лише своїми унікальними властивостями, а й ретельним підбором всіх елементів. Це стосується наповнювачів, пружинних блоків, зовнішньої обробки. Так, дитячі ортопедичні матраци «одягнуті» у лляні чохли. Льон гігроскопічний і є відмінним антисептиком. Компанія випускає моделі матраців із чохлами з різних тканин. Серед них міцний жаккард, полотно з антибактеріальним просоченням, спеціальні гіпоалергенні матеріали, стрейч-трикотаж, бязь.

Чохли забруднюються, часто виникає питання: чи можна прати чохол від матраца. Для моделей зі знімним чохлом не тільки можна, а й потрібно робити це регулярно. Але при чищенні кожного типу важливо дотримуватись певних правил. Наглухо зашиті матраци обробляють сухим чищенням.

Прання чохла від матраца

Загальні правила прання матрацних чохлів

Всі виробники матраців рекомендують прати чохли за температури, що не перевищує 60 °С. Це правило поширюється як на тонкий матрац, що згортається, так і на пружинні. ортопедичні матраци. Воно допоможе зберегти неушкоджену будь-яку тканину. Тепла вода та не агресивне мило – ось оптимальний спосіб чищення.

Операцію бажано проводити 2-3 рази на рік. Наскільки зручно прати чохол? Все залежить від конструкції покриття, яке захищає тонкий матрац на диван або ліжко. Знімні варіанти роблять із застібкою-блискавкою або на резинках.

Практичні рекомендації з прання чохлів

Кожна тканина поводиться по-різному під зовнішнім впливом. Починаючи чищення, необхідно обов'язково вивчити інформацію на ярлику виробу. Там вказані умови прання: температура, можливість віджимання, сушіння. Розглянемо варіанти матеріалу чохла.

  • Прання чохла від матраца, зшитого з мікрофібри. Ця тканина витривала, її можна піддавати дії гарячої води (до 60 градусів) та пральних порошків.
  • Бавовна також не боїться високих температур, але може дати усадку. Тому для такого типу зовнішньої обробки підійде вода, нагріта до 40 °C.
  • Текстиль із волокон бамбука вимагає щадного режиму, йому потрібна температура 40 °C або нижче. Не варто сушити його у машині.

На окрему увагу заслуговує дитяча білизна.

Виробники матраців в інструкціях дають поради споживачам, як прати чохол від дитячого матраца. Часто на дитячі ліжка стелюють матраци із захисним шаром із мембранної тканини. Вона не промокає та ефективно оберігає внутрішнє наповнення від рідини, запахів, мікробів. Така тканина вимагає частого прання, щоб її пори не забивалися. Тому правила чищення розроблені для неї особливо ретельно.

Температура не вище 30-40 градусів, причому прати краще вручну або у машині на делікатному режимі. Не можна використовувати порошки, відбілювачі, кондиціонери, а миючі засоби слід брати рідкі. Виріб не віджимається, сушиться на повітрі.

Дотримуючись нехитрих правил ви надовго збережете матрац в ідеальному стані.