Як вибрати безпружинний матрац?

Безпружинний матрац

Сон - обов'язкова умова для нормального та повноцінного функціонування організму людини. Він дозволяє нам добре відпочити і набратися свіжих сил для подальших великих звершень. Хтось любить лягати спати пізно, хтось навпаки – рано засинає та рано встає. У кожному з цих випадків важлива поверхня, де ми спимо. Відгуки людей та різні дослідження вказують на те, що оптимальним варіантом для сну є безпружинні матраци.

На що звернути увагу під час вибору безпружинного матраца

Отже, Ви маєте намір купити безпружинний матрац. Справа залишилася за малим: підібрати оптимальну модель для себе. Такі матраци можуть містити кілька шарів, а можуть бути виконані у вигляді моноблока. Відрізняються між собою вони і за жорсткістю. Тут потрібно відштовхуватися від особистих відчуттів та стану здоров'я. Наприклад, при деяких проблемах зі спиною не рекомендується використовувати для сну м'які матраци.

Велику увагу варто приділити наповнювачу. Найбільш якісними вважаються безпружинні матраци з латексу. Щоправда, і коштують дещо дорожче за інші моделі. Латекс оптимально підлаштовується до форми тіла людини. Така модель є ергономічною і, що важливо, антиалергенною. Плюс до всього іншого латексні матраци мають антистатичні властивості. Можуть витримувати велике навантаження, тому рекомендуються для людей, які мають проблеми із зайвою вагою.

Ще одним популярним варіантом наповнювача є кокосова койра. Такі моделі є дуже жорсткими. Їх також відрізняє здатність "дихати". Вони мають прекрасні ортопедичні властивості. Є міцними і мають відмінну пружність. Такі моделі можна порадити людям, які страждають від ревматизму. Для заповнення можуть використовуватися різні синтетичні матеріали. Це дозволяє знизити вартість та зберегти основні ортопедичні функції.

Кому варто користуватися

Насправді такі моделі матраців підійдуть людям різного віку та комплекції. Потрібно лише враховувати фізіологічні моменти. Наприклад, повним людям варто віддати перевагу жорстким моделям. Літнім більше підійде м'який матрац. Дитячий безпружинний матрац рекомендується використовувати з кокосовим наповнювачем. Людям, які мають різні захворювання спини та суглобів, модель підбирати краще після консультації з ортопедом.

Плюсом таких виробів є зручність у використанні. Можна підібрати модель будь-яких розмірів. Вони легкі за вагою, добре лягають на будь-яку поверхню. Можна покласти безпружинний матрац на диван, і це буде виглядати природно і стильно, а також згладжувати нерівності та стики. Але головне тут навіть не це, а те, що ви матимете можливість додати у своє життя здоровий і повноцінний сон.