Як вибрати матрац для дитини?

Дитячий матрац

Здоровий сон дитини значною мірою залежить від того, на якому матраці він спить. Повноцінність сну грає величезну роль психоемоційного стану дитини, його інтелектуального розвитку та життєдіяльності загалом. Грамотно підібраний матрац є профілактикою викривлення хребта, що може призвести до порушень у роботі систем та органів дитини. Подумати про це краще від народження малюка, коли формується його кісткова система, що легко піддається структурній деформації.

Сьогодні матраци для дітей виготовляють безліч різних компаній, гідне місце серед яких займає «Матролюкс».

Вся продукція Matroluxe відрізняється міцністю та довгим терміном служби. Якість матеріалів та складання – відмінні риси, завдяки яким вироби «Матролюкс» користуються широкою популярністю у споживачів. Купити дитячий матрац "Матролюкс" можна на нашому сайті.

Вибір дитячого матраца

Вибираючи матрац, рекомендується звернути увагу на такі основні моменти:

  • наповнення виробу;
  • жорсткість та міцність;
  • розміри спального місця;
  • легкість в догляді.

Наповнення дитячого матраца

  • Пружинні блоки

Основу даних виробів складають блоки сталевих пружин, які підтримують легкі частини тіла та прогинаються під важкими. Оптимальним прикладом цього виду виробів є матрац Балу Pocket Spring середньої цінової категорії

  • Поліуретан

Структура поліуретанових моделей складається з невеликих осередків, тому виріб «дихає». Матрац не деформується під вагою тіла дитини, рівномірно розподіляючи її на поверхні. Це дозволяє м'язам розслабитися, а організму дитини поринути у здоровий сон. Приклад цієї категорії виробів – недорогий Бембі Лайт з високощільного пінополіуретану.

  • Латекс та кокосове волокно

Не менш популярний наповнювач – кокосова койра з волокна кокосових горіхів, скріплених між собою натуральним латексом. Це поєднання дозволяє створити зручну платформу. Такий наповнювач має високу повітропроникність, але не вбирає вологу. Дані вироби досить жорсткі, педіатри рекомендують їх для дітей від народження до 2 років. Ці матраци гіпоалергенні, в спеку тіло на них не потіє, а в холоди вони добре зберігають тепло. Оптимальним варіантом цієї групи товарів є дитячий кокосовий матрац Симба Латекс Кокос.

Розміри

Розмір матраца повинен відповідати габаритам ліжка дитини та бути вже на 2 см за довжиною та на 1 см за шириною.

Стандартні розміри виробів:

  • моделі для дітей віком до 3 років – 60×120 см, 65×130 см, 70×140 см;
  • дитячі ортопедичні матраци від 3 років – завширшки від 70-80 см, завдовжки – 120-190 см.

Насамкінець можна сказати, що вибираючи матраца для дитини, потрібно врахувати не тільки матеріал наповнення та чохла, але й розміри. Не рекомендується купувати виріб «на виріст», оскільки вимоги до місця для сну переважно визначаються віком дитини та змінюються в міру її дорослішання. Якщо ж у дитини вже є проблеми зі здоров'ям, то краще перед придбанням матраца зустрітися з лікарем.