Що таке топер?

Що є топерами і для чого вони потрібні?

Матрац на диван Топпер (також він відомий як матрац на диван) вважається неймовірно корисним придбанням для кожного будинку, оскільки багато людей вважають за краще спати на диванах, а також нерідко запрошують гостей. Не завжди є можливість поставити ще одне ліжко. Тому для таких випадків потрібно купити тонкий матрац.

Дані вироби належать до категорії тонких безпружинних матраців, що оснащуються різними наповнювачами, але не мають пружинного блоку. Вони розміщуються поверх основних матраців, щоб надавати їм бажаних властивостей (наприклад, збільшувати жорсткість, м'якість, ергономічність і так далі). Матеріал-наповнювач можна назвати визначальним показником вищеописаного виробу. Як наповнювачі можуть виступати різні штучні і натуральні матеріали. До речі, тонкий ортопедичний матрац легко згортається і поміщається в шафу, а це суттєво економить простір у будинку.

виходить, матрац топпер купити необхідно в тому випадку, якщо:

  • на розкладних диванах є нерівні поверхні;
  • спальні місця надмірно м'які або жорсткі або необхідно сезонне зміна жорсткості;
  • потрібне підвищення комфортності та анатомічності дивана або новокупленого матраца;
  • старі матраци та дивани мають нерівні поверхні;
  • ви любите займатися фітнесом, щоб влаштувати мобільне спальне місце, а також коли раптово нагрянули родичі та друзі.

Головні переваги топерів

Матрац топпер купити необхідно хоча б тому, що для нього характерна велика кількість важливих переваг, які обов'язково полегшать ваше життя і зроблять його комфортнішим.

  1. Виріб буквально відновлює старі спальні місця. Відомо, що через певний проміжок часу матраци починають ставати щільнішими і вже не можуть похвалитися своєю пружністю. За допомогою топпера можна буде покращити амортизаційні параметри матраца і скоротити точки тиску на людське тіло.
  2. Істотно змінюється жорсткість матраца. Вищеописані топпери призначаються як для старих виробів. Якщо ви придбали матрац, який з тих чи інших причин вас не влаштовує, ви можете використовувати тонкий матрац на диван, щоб гарантувати собі комфорт.
  3. Поліпшується підтримка. Більшість латексних виробів як поліпшують властивості матраца, а й його підтримку. Через війну зменшується спинний біль.
  4. Дозволяє знаходити компроміс, якщо у вас із партнером різні переваги. Часто чоловік і дружина віддають перевагу різному рівні жорсткості. Виходить, виріб можна буде покласти лише на один бік, щоб забезпечити комфорт двом людям одночасно.

З яких матеріалів виготовляються топпери?

Варто розуміти, що тонкий матрац на диван може виготовлятися з різних матеріалів. Кожен із них має як свої переваги, так і недоліки.

Досить популярними, наприклад, є топери з кокосової койри. Кокосова койра вважається тонким, довгим волокном кокосового горіха, яке оберігає його від дефектів у разі падіння. Койра вимочується в морській воді (іноді цей процес триває до 10 місяців), потім сушиться і спресовується в моноблоки. Щоб койра була більш пластичною, її просочують латексом. Вироби, оснащені даним наповнювачем, вважаються жорсткими і відрізняються сильним ортопедичним ефектом. З їхньою допомогою під час сну хребет і суглоби перебувають у правильному положенні. Такі моделі краще використовувати у тому випадку, якщо у людини спостерігаються захворювання опорно-рухового апарату. Людям старшого віку рекомендується купувати м'якіші варіанти.
Латексний матрац, що згортається. також є досить-таки ергономічний варіант. До речі, латекс може бути штучним або натуральним. У складі натурального є каучук, який виходить із соку гевеї. Такий матеріал ідеально "дихає", але, природно, і коштує він досить дорого. А ось штучний латекс є дешевшим і зустрічається набагато частіше. Більше того, він добре вентилюється, не вбирає запахи, вологу і не пахне. Топпери, оснащені латексом, мають високу ортопедичність, підтримують людське тіло у правильному положенні та анітрохи не здавлюють судини. Відомо, що для подібних виробів характерний також бактерицидний та масажний ефект, що робить їх відмінними помічниками, коли потрібно доглядати лежачих хворих. Матеріал «memory» вважається досить універсальним різновидом для топера. Він був створений під час дії космічних програм NASA та не має аналогів у меблевій сфері. Коли тіло тисне на цей матеріал, його мізерні осередки стискаються і одразу ж запам'ятовують форму. Виходить, у тіла людини немає відчуття тиску у відповідь і у сплячого з'являється почуття ширяння в невагомості. У такому положенні м'язи та суглоби завжди відпочивають і перебувають у розслабленні.

Нарешті, найдешевшими вважаються бюджетні моделі з пінополіуретану - Матеріалу, за допомогою якого можна надати м'якість поверхні. Він добре вентилюється і не вбирає вологу. Зараз в інтернет-магазинах продаються різні варіанти. Вибір залежить виключно від ваших уподобань.